Koopavonden trekken meer bezoekers

De afgelopen jaren was er een daling te zien in het aantal bezoekers in winkels op koopavonden in diverse steden.  In winkelsteden vinden op donderdagavond of vrijdagavond vaak koopavonden plaats. Het verschilt per stad of dat de koopavonden plaatsvinden op een donderdag of een vrijdag.  De winkels zijn dan vaak tot 21.00u geopend. Het is echter mogelijk om van maandag tot en met zaterdag geopend te zijn van 6.00u in de ochtend tot 22.00u in de avond. Voornamelijke bij de koopavonden die plaatsvinden op de donderdagavonden zagen winkeliers weinig bezoekers de afgelopen jaren. Hierdoor werd er vanuit diverse hoeken gespeculeerd dat het wellicht beter was de koopavonden af te schaffen.

Nu.nl meldt dat deze daling nu is doorbroken. In de eerste helft van 2018 zijn de koopavonden op zowel donderdag als vrijdag drukker bezocht. De totale drukte in de winkelsteden is echter wel afgenomen. De verschillen per stad hierin zijn erg groot.  Dit hangt ook af van het aantal toeristen die de stad bezoeken. Toeristen uit Nederland, maar ook over de grens (België of Duitsland) zijn vaak belangrijke bezoekers voor winkeliers. Ook ‘dagjes mensen’  die voor één dag specifiek naar een uitgekozen stad gaan om te winkelen geven veel geld uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *