Meer online vacatures

Er worden steeds meer online vacatures geplaatst. In het tweede kwartaal van 2018 is dit 4 miljoen, dit meldt Flexmarkt.  Zuid-Holland heeft het grootste marktaandeel in online vacatures. Ook  de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant doen het goed. Wat is de meest gevraagde functie en voor welk niveau staan er de meeste vacatures open?

Functie
De meeste online vacatures stonden open voor een functie binnen de klantenservice, maar ook vrachtwagenchauffeur en magazijnmedewerkers waren veel gevraagde functies in het twee kwartaal van 2018. Er is wel een grote spreiding in beroepsklassen te zien. Administratie en klantenservice heeft de meeste aandeel in openstaande online vacatures, terwijl de beroepsklassen bouw te grootste stijger is. In de ICT zoeken ze ook personeel, ook al is de werving in deze klassen moeilijker.

Niveau
Eén op de drie vacatures bedraagt een parttime functie.  Het aantal mbo gerelateerde functies is een grote stijger. Vacatures voor mbo functies zijn er meer dan hbo of wo functies.

Drukte
Door de groei in het aantal vacatures moeten intermediairs zich veel richten op de werving en selectie en het vergoten van het personeelsbestand. Het uitbesteden van de backoffice zorgt ervoor dat intermediairs meer  tijd hebben voor hun kernprocessen.  De focus dient in een  krappe arbeidsmarkt te worden gelegd op de werving van kandidaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *