Kwart ondernemers last van personeelstekort

Business Insider meldt op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat een kwart van de ondernemers last heeft van personeelstekort. Ondernemers in Nederland hebben hier steeds meer last van. Een kwart wordt zelfs belemmerd in hun arbeid en activiteiten, doordat ze te weinig personeel hebben. De grootste tekorten zijn er in de bouw. Ook zijn er tekorten in de zakelijk dienstverlening, de horeca en industrie. Veel branches voelen de krapte van de arbeidsmarkt. Echter zijn ondernemers wel positief over de toekomst en de omzet die zij willen gaan maken. Dit is gestegen sinds de crisis. Daarnaast staan er wel ook veel (online) vacatures open om het personeelstekort te vullen.

Kredietcrisis
De kredietcrisis begon in 2007 en bereikte in het najaar van 2008 zijn hoogtepunt. De kredietcrisis liep pas sinds 2011 terug. De kredietcrisis begon in de Verenigde Staten en spreiden zich daarna uit naar Europa. Financiële instelling kwamen in de 2007 in de problemen door obligaties. Overheden moesten hierdoor banken financieel bijstaan.  De kredietcrisis zorgde voor veel onzekerheid in de economische markt en arbeidsmarkt. Omdat overheden de schulden overname van banken zorgen dat er voor dat er tussen  2010 en 2011 een Europese schuldencrisis was. Sommige banken in Europa hierdoor ook overgenomen door overheden (genationaliseerd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *